نماینده ایران نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین با انتقاد از اظهارات روز گذشته مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تاکید کرد: اصطلاحاتی نظیر «گریز» و «کیفیت قابل توجه مواد هستهای» جایگاهی در اسناد حقوقی آژانس ندارند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی در مورد بازدید دومین مکانی که مورد درخواست بازدید سازمان بین المللی اتمی بود گفت: امیدواریم با این بازدیدها بهانه را از کشورهایی مثل آمریکا که به دنبال سیاسی کردن پرونده ایران و کشاندن آن به شورای امنیت بودند، بگیرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: اگر آژانس بینالمللی انرژی اتمی طبق تعهدات، درخواستی از ایران داشته باشد، با انجام آن مشکلی نداریم؛ یعنی باید خواستههای آژانس بینالمللی در چهارچوب موافقتنامه پادمان یا پروتکل الحاقی باشد و متقن، منطقی و دارای توجیه ارزیابی شود.
نماینده دائم ایران در آژانس با بیان اینکه ایران شفاف ترین برنامه صلح آمیز هستهای را در بین کشورهای عضو آژانس دارد، گفت: از این سازمان انتظار می رود تا مأموریت خود را به شیوهای حرفهای، مستقل و بی طرفانه و به دور از هرگونه فشار یا مداخله انجام دهد.
تروئیکای اروپایی با صدور بیانیهای در نشست شورای حکام آژانس اتمی ضمن تاکید بر تمایل آنها برای حفظ برجام، برخی اتهامات تکراری و بیاساس علیه ایران را تکرار کردند.
نماینده روسیه در سازمانهای بین المللی در وین به انتشار گزارش فصلی جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران واکنش نشان داده و آن را غلبه روحیه همکاری تهران و آژانس تلقی کرد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش فصلی جدید خود اعلام کرد میزان ذخائر اورانیوم غنی سازی شده ایران در مقایسه با دوره سه ماهه قبلی بیش از 500 کیلوگرم افزایش یافته است.
مهمترین تعهد گروسی به ترامپ و نتانیاهو، تقویت «استراتژی فشار حداکثری علیه ایران» از مجاری ظاهرا حقوقی میباشد. بنابراین، گروسی، مدیرکل یکنهاد مستقل بینالمللی نیست، بلکه بخشی از پازل «مهار حداکثری ایران قدرتمند» محسوب میشود.
نماینده انگلیس در آژانس بین المللی انرژی اتمی، توافق ایران و آژانس در خصوص حل و فصل مسائل پادمانی را گامی مثبت ارزیابی کرد و افزود که دولت لندن به طور کامل از تصمیم های آژانس حمایت میکند. نماینده روسیه این توافق را یک پیشرفت واقعی توصیف کرد و به دو طرف تبریک گفت.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: اجازه نمیدهیم کسانی که هم مخالف اهداف آژانس هستند و هم با داشتن سلاح هستهای، مخل صلح و امنیت در منطقه هستند، بخواهند اهداف آژانس را به سخره بگیرند و آن را به بازی بگیرند.
اسماعیل بقایی هامانه به سکوت آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص فعالیتهای پنهان هستهای عربستان و تسلیحات اتمی رژیم صهیونیستی اعتراض و تصریح کرد که برخورد دوگانه این سازمان، اعتبار و بی طرفی حرفهای آن را زیر سوال برده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آژانس بین المللی اتمی نباید برای تکمیل حلقه اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای متخاصم در کشور هر کاری را انجام دهد، بر ضرورت تلاش مضاعف وزارت امور خارجه برای تسهیل مبادلات تجاری و ارزی جهت رفع مشکلات اقتصادی کشور تاکید کرد.
رئیس جمهور حفظ آبرو و جایگاه آژانس بین المللی انرژی اتمی را برای نظام بین الملل بسیار با اهمیت دانست و تاکید کرد: مبنای کار ایران، همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی است اما آژانس باید با حفظ استقلال، تحت فشار آمریکا و رژیم صهیونستی از مسیر قانونی خودش خارج نشود.
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی گفت که مسکو از ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی میخواهد تا بدون تاخیر، مشکلات درباره دسترسی را از طریق مذاکرات سازنده حل کنند.
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جلسه امروز جمعه ۱۹ ژوئن (۳۰ خرداد) قطعنامهای را علیه ایران تصویب کرد. این نخستین قطعنامه علیه ایران از سال 2012 تاکنون است. این قطعنامه با ۲۵ رای موافق، ۷ رای ممتنع و ۲ رای مخالف روسیه و چین به تصویب آژانس رسید.
رفتار صبورانه و متانت آمیز ایران و همکاری گسترده و بی سابقه با بازرسان آژانس بین المللی، برگ برنده و افتخار آمیز ایرانیان در عرصه بین المللی است و اکنون نوبت اکثریت اعضای شورای حکام و به ویژه روسیه و چین است که تسلیم فشارها و جوسازی ها برای صدور قطعنامه علیه ایران نشوند.